C21 CASA PÂINII PROSPERO

ATELIER 21

C21 CASA PÂINII PROSPERO

Casa Pâinii Prospero este un proiect reprezentativ pentru activitatea beneficiarilor – de brutărie și comercializare produse bio. Clădirea grupează o zonă de magazin cu microproducție și locuri de stat, una de formare a viitorilor membri ai echipei, cuplată cu o zonă administrativă, dar și o zonă dedicată evenimentelor culinare, de tip restaurant. Aceste funcțiuni se împletesc pe cele trei niveluri ale clădirii, concentrându-se în jurul atelierului, locul unde se frământă și se coace pâine, spațiu ce devine o scenă, prin cadrul unei vitrine, pentru toți cei care intră în magazin, ademeniți de mirosul de pâine proaspătă care se pierde prin bulevardul aglomerat. Compozițional, clădirea este o conlucrare de forme simple, cu dimensiuni și materiale variate, care răspund lipsei de coerență a unui front stradal aflat într-o continuă schimbare. Peretele din cărămidă plină a fost construit în amintirea locului și a caselor de la periferia urbei, realizate la început de secol XX din cărămidă presată și arsă, și are rolul de a atrage și însoți trecătorul din spațiul public și până în atelierul de pâine. Prin dorința comună a beneficiarilor și a echipei de proiectare, clădirea a fost construită cu grijă față de mediu, astfel s-a realizat o rezistență termică totală de clasa A+, iar sistemul constructiv din B.A. a fost lăsat aparent cu scopul de a înmagazina și radia energie.

CLIENT

SC Prospero SRL

SUPRAFAȚA

S teren = 597 m2
P+2E
S c = 238 m2
S dc = 760 m2
S util = 506 m2
Volum interior clădire = 1.797 m3
Volum exterior clădire = 2.542 m3
Anvelopă exterioară clădire = 1200 m2
2 Copaci propuși

Perioada de implementare

2015 - 2020

Status proiect

Finalizat

Credite foto

Dan Purice