Amenajare Berăria 700

Descriere
Proiectul constă în amenajarea unui restaurant și a unei grădini de vară într-un fragment de bastion, monument istoric, clasa A. Spațiile care au făcut subiectul acestei amenajări au avut mai multe destinații de-a lungul timpului, dintre care brutărie, depozit sau club, iar pentru o bună perioadă de timp au fost neutilizate.

 

Ca prim pas, au fost debarasate elementele neautentice din aceste spații. Ulterior, s-a intervenit minimal, cu materiale atent folosite și puse în operă: lemn, beton și metal. Lemnul s-a folosit ca material de contact, betonul, prin luciu, devine nobil, iar metalul este folosit ca o linie de suport.

 

Ideea proiectului a fost de a crea o platformă flexibilă, trasee clare și accesibile pentru toate instalațiile și o distribuție a funcțiunilor care să permită diferite reconfigurări ulterioare în utilizarea spațiului.

 

Nu în ultimul rând, intervenția are un caracter reversibil, care recunoaște și pune în valoare un fragment din cele 9 bastioane ale cetății, construite între anii 1732 și 1761.

 

La acest proiect din portofoliul Atelier 21 au contribuit actuali și foști membri ai echipei.
Beneficiar

Trei Dion Pizza

Locație

Timișoara

Suprafață utilă

Interior: 703 mp | Exterior: 504 mp

Stadiu

Finalizat

Perioadă

2015 – 2016

Credite foto

Dan Purice