Proiectul constă în amenajarea unui restaurant și a unei grădini de vară într-un fragment de bastion, monument istoric, clasa A. Spațiile care au făcut subiectul acestei amenajări au avut mai multe destinații de-a lungul timpului, dintre care brutărie, depozit sau club, iar pentru o bună perioadă de timp au fost neutilizate.
Ca prim pas, au fost debarasate elementele neautentice din aceste spații. Ulterior, s-a intervenit minimal, cu materiale atent folosite și puse în operă: lemn, beton și metal. Lemnul s-a folosit ca material de contact, betonul, prin luciu, devine nobil, iar metalul este folosit ca o linie de suport.
Ideea proiectului a fost de a crea o platformă flexibilă, trasee clare și accesibile pentru toate instalațiile și o distribuție a funcțiunilor care să permită diferite reconfigurări ulterioare în utilizarea spațiului.
Nu în ultimul rând, intervenția are un caracter reversibil, care recunoaște și pune în valoare un fragment din cele 9 bastioane ale cetății, construite între anii 1732 și 1761.